Rengöringstips – Enkel, snabb & effektiv städning

Att städa kan vara riktigt tråkigt! Men utan det så skulle vi behöva betala så mycket för konsekvenserna – bakterier, en dålig miljö att vara i och dålig produktivitet både hemma och på jobbet. Det har blivit bevisat att människor som är mer organiserade och städar ordentligt får saker gjorda snabbare, eftersom att det blir lättare att hitta saker när de behövs. Så oavsett hur upptagen du är och hur mycket du ser det som en pina så är städning värt huvudvärken. Du behöver bara följa ett system, här är några rengöringstips för att hjälpa dig på vägen.

Rengöringstips för den med lite tid

Först och främst, ju mindre oreda du skapar, desto mindre är det att städa. Försök att dra in så lite smuts i ditt hus som möjligt. När du är utomhus, minimera kontakten med smutsiga ytor så att du slipper jord m.m. i ditt hem. Och när du väl kommer hem, borsta av dina skor på en skomatta och häng av dig blöta/smutsiga kläder i rum bäst avsedda för såna kläder.

Och, att städa undan smutsen bör ligga högt på din prioriteringslista också. Vänta inte på smutsen att bli till stora högar – ta bort smutsiga kläder och lägg de i tvättstugan och kasta skräp så fort du ser det.

Städa upp ditt hem och din arbetsplats så ofta du kan

Många människor insisterar på att ett rörigt arbetsrum ger dem tankarna om att de är hårda arbetare. Men där håller jag inte med – Det ger bara människorna uppfattningen av att du är för lat och ineffektiv för att hålla igång ett ordentligt städschema. Så ge inte folk fel uppfattning, och städa upp ditt hem och din arbetsplats så ofta du kan.

Och för det andra, att hålla ett smidigt schema på dagar du ska städa gör det mycket enklare. Se till att ha en bocklista för dagliga, veckliga, månatliga, kvartal och årliga uppgifter för att undvika känslan att ”Jag har inte tid att göra det här” eller ”Åh, det finns för mycket att göra!”. Du behöver definitivt ta hand om disken varje dag, så den lägger sig på dagliga uppgifter. Vi behöver däremot inte rengöra badrummet varje dag, men en gång i veckan låter rimligt.

Rätt städverktyg och produkter

För det tredje, skaffa städverktyg och produkter som är effektiva och säkra att använda. Rena omgivningar minimera risken för sjukdomar, så varför använda städprodukter som man ge dig sjukdomar. Så ta inte bara priset i åtanke men även dess effektivitet på att reducera spridningen av bakterier.

Många städprodukter idag innehåller en eller flera skadliga kemikalier, så att använda sig utav naturliga produkter är inte bara lättare men det minskar även chansen att du blir sjuk och det är vänligt mot miljön.

Fjärde och sista rengöringstips, gör städning till en rolig aktivitet! Om du är ett Michael Jackson fan exempelvis, sätt på ”Beat It” medans du gör de lite jobbigare städuppgifterna. Det kommer ge dig den där lilla extra boosten för att kunna fortsätta städa och göra det till en mer njutbar uppgift.

Så om du vill att städning ska vara mindre av en syssla, kom ihåg att undvika att skapa en röra, ha ett städschema, använd rätt verktyg och produkter och ha kul medan du städar! Kom gärna med egna förslag på rengöringstips och skicka in till oss.